Astoria Hotel

Lichtfestival 2024

HomeNieuwsLichtfestival 2024

Het aftellen is weer begonnen naar het licht puntje van het jaar. Ja, ja het Lichtfestival is weer in aantocht. Van woensdag 31 januari tot zondag 4 februari 2024 kan je weer genieten van prachtige lichtgevende kunstwerken verspreidt door heel centrum Gent.

Astoria Hotel

Het festival start iedere dag om 19 uur en eindigt om middernacht. Op zondag start het festival zelfs al een uurtje vroeger. Tijdens het Lichtfestival kan je je op verschillende manieren navigeren. Je kan ervoor kiezen om via de smartphone de route te volgen. Voor wie liever een papieren versie heeft, kan deze afhalen bij een van onze medewerkers aan de receptie.


Het Lichtfestival zal dit jaar een totaal andere route volgen dan twee jaar geleden, zo leer je veel nieuwe plekken in Gent kennen, waar je normaal niet zo snel komt. Zo zal je langs de botermarkt, via de vrijdagmarkt, over het water aan dok noord en zuid. Dan zal je je tocht verder zetten richting Ham en uitkomen aan de Vlasmarkt en het Belfort.

Astoria Hotel

De route wordt volledig autovrij gemaakt, bezoekers kunnen gebruik maken van fietsen of openbaar vervoer (tram of bus). Bij ons, Astoria Hotel, kan je gebruik maken van een fiets of e-step en zo vlot en makkelijk naar het lichtfestival gaan. Ook geven wij je met veel plezier uitleg over hoe je het festival bereikt met het openbaar vervoer, op wandelafstand van het hotel. Het dichtste punt van het hotel naar het Lichtfestival is de Botermarkt, dit is eveneens het startpunt van de route.

Astoria Hotel

Weet je niet wat te verwachten of geniet je graag al wat vroeger van het Lichtfestival, dan kan je hier de vorige edities bekijken.

 

Photos by @visitgent