Astoria Hotel

Gent On Wheels: de stad vanuit een rolstoel

HomeNieuwsGent On Wheels: de stad vanuit een rolstoel

De mobiliteit in Gent heeft de voorbije maanden al heel wat inkt laten vloeien. Daarbij wordt vaak voorbijgegaan aan de inzet van de stad om zichzelf meer toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Het project Gent On Wheels wil die toegankelijkheid nu eindelijk in kaart brengen, letterlijk. Het stadsbestuur werkt daarvoor samen met de VZW On Wheels, die apps ontwikkelt voor rolstoelgebruikers. Via die app kunnen de gebruikers zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair en bezienswaardigheden voor hen toegankelijk zijn.
Via een samenwerking met JCI, een organisatie voor jonge ondernemers, worden op de app sinds vorig jaar ook twee zogenaamde “rolroutes” aangeboden: themaroutes die volledig op toegankelijkheid getest werden door rolstoelgebruikers zelf.

Nu gaan het stadsbestuur, On Wheels en JCI over tot de volgende fase: een toeristische plattegrond voor bezoekers in rolstoel met toegankelijkheidsinfo over de openbare ruimte, vervoer en bezienswaardigheden. Bestaande wandelkaarten van Gent werden bestudeerd en routes werden getest op toegankelijkheid. Hierbij zocht men telkens naar de beste mogelijkheden en alternatieven voor anders-mobiele personen.

Vanaf 1 mei is deze nieuwe kaart gratis verkrijgbaar in het toeristische infokantoor Visit Gent in de Oude Vismijn, maar je kunt ze ook gewoon ontvangen aan de receptie van ons Astoria hotel. Wanneer je als rolstoelgebruiker bij ons een kamer reserveert, vermeld dat gewoon even kort in je reservatie, en wij houden daar bij de kamerkeuze zeker rekening mee.

Astoria Hotel