Nog 3 koopzondagen in Gent

Nog geen tijd gehad om de winkels af te schuimen op zoek naar dat een speciaal paar sokken voor je neefje, dat unieke juweeltje voor je zus of dat super spannende boek voor je buurman? Geen probleem, de Gentse winkels openen op zondag 21 en 28 december en zondag 4 januari hun deuren. En tussen het winkelen door kan je op de kerstmarkt genieten van ambachtelijke pannenkoeken, oliebollen of poffertjes of van een heerlijke warme wijn of zoete chocomelk.

Tevreden over jullie aankopen? Dan is het tijd om huiswaarts te keren (of terug naar Astoria Hotel Gent)!

Winterdrink op de kortste dag van het jaar

Nu zondag 21 december kan je in het Huis van Alijn (Kraanlei 65) tussen 11u30 en 13u terecht voor een tas dampende chocomelk, een kom rokende soep of een glas stomende glühwein. Kwestie van de kortste dag van het jaar eens net dat tikkeltje anders te beleven. En het is dan nog gratis ook!
Kom samen met uw familie en vrienden klinken op een gelukkig, gezond, creatief en inspirerend 2015!

Wil je dit combineren met een warm bed op zaterdagavond 20 december, kies dan gerust een kamer uit bij Astoria Hotel Gent via deze link!


Love letters in war and peace

Voor diegene voor wie het elke dag Valentijn zou mogen zijn...
Love letters in war and peace is de nieuwe tentoonstelling van het Museum voor Schone kunsten Gent die zaterdag 8 november 2014 van start is gegaan. In deze romantische expositie staat het fenomeen van de liefdesbrief centraal en dat voor, tijdens en na de eerste wereldoorlog. De brieven worden geflankeerd met kunstwerken van over de hele wereld die mee de juiste sfeer helpen oproepen.

De tentoonstelling loopt tot 22 februari 2015 en heeft heel wat bijzondere activiteiten op de agenda staan. Zo zijn er verschillende lezingen, boekpresentaties en gezinsactiviteiten. Op museumnacht (04/12/2014) kan je er terecht voor ‘Eerste hulp bij liefdesbrieven’ en op Valentijn is het museum uitzonderlijk ’s avonds open voor een nocturne.

Koppel jouw bezoek aan de tentoonstelling met één van onze vijf arrangementen en wie weet valt 14 februari wel wat eerder dit jaar…

Tentoonstelling Lightopia, hier brandt de lamp

Lightopia, het klinkt wel als een onbekend eiland aan de andere kant van de wereld. Maar niets is minder waar!
Het is de fonkelnieuwe tentoonstelling van het Design museum Gent. In samenwerking met het Duitse Vitra Design museum gaat de curator op een experimentele manier om met het elektrische licht.

Deze tentoonstelling loopt tot 15 maart 2015 en is zeker een bezoekje waard!

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2014

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2014".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Nieuwe data Gents Lichtfestival gekend!

Het volgende Lichtfestival Gent vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari 2015 en wordt een driejaarlijks festival.
De Lichtfestivals van 2011 en 2012 waren een enorm succes. Bijna een half miljoen bezoekers overrompelden toen telkens de Gentse binnenstad. De derde editie zal zeker ook de moeite lonen.

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau, of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!
Reserveren