Ben jij een tekentalent? Doe dan zeker mee aan de tekenacademie Marcel Broodthaers in het SMAK.

Het S.M.A.K. zet het nieuwe jaar in met de tweede editie van de ’Tekenacademie Marcel Broodthaers’. Net als vorig jaar kan je op woensdag 28 januari, de geboorte en sterfdatum van de kunstenaar, aan deze activiteit deelnemen. Ben je student van een kunstschool, leerling van een academie beeldende kunst of schep je gewoon plezier in tekenen naar levend model? Schrijf je dan zeker in!

Maria Gilissen, de weduwe van de kunstenaar, en S.M.A.K. organiseren die avond modeltekenen in de inkomhal van het museum. Personen uit de wereld van de dans, de poëzie en de zangkunst poseren en ook het stilleven, muzikale acts, vrij tekenen en de geschiedenis van het tekenen komen aan bod. Als u aan de workshop deelneemt, krijgt u ook toegang tot de tentoonstellingen op het gelijkvloers.

Praktisch

  • Inkomhal van S.M.A.K.
  • Woensdag 28 januari 2015 van 18:30 tot 20:30.
  • Inschrijven is gratis en kan via boekjebezoek@gent.be.
  • S.M.A.K. voorziet stoelen, een aantal tafeltjes en schildersezels. Jij brengt je eigen tekenmateriaal mee.
  • Er worden maximum 100 personen toegelaten.

Meer info vind je op Tekenacademie S.M.A.K.

Na al die inspanning, kan je genieten van een zalige nachtrust en een verkwikkend ontbijt in Hotel Astoria.

Nieuwe data Gents Lichtfestival gekend!

Het volgende Lichtfestival Gent vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari 2015 en wordt een driejaarlijks festival.
De Lichtfestivals van 2011 en 2012 waren een enorm succes. Bijna een half miljoen bezoekers overrompelden toen telkens de Gentse binnenstad. De derde editie zal zeker ook de moeite lonen.

Lichtfestival starten of afsluiten bij Hotel Astoria

Dit jaar is het lichtfestival verspreid over een groter oppervlakte en dus niet enkel in het stadscentrum. Zo kan je heel dicht bij Hotel Astoria je lichtwandeling starten of eindigen aan het St Pietersplein waar je de creatie Urban Keys van Dirty Monitor kan bewonderen.

Een indrukwekkende video projectie waarbij het plein omhuld wordt door licht en muziek. Je wordt uitgenodigd om tussen fictie en realiteit te bewegen. In de realiteit krijg je middeleeuwse zichten, natuur en gebouwen, die nadien een virtuele blik op de toekomst worden.

Meer info op lichtfestival 2015

Love letters in war and peace

Voor diegene voor wie het elke dag Valentijn zou mogen zijn...
Love letters in war and peace is de nieuwe tentoonstelling van het Museum voor Schone kunsten Gent die zaterdag 8 november 2014 van start is gegaan. In deze romantische expositie staat het fenomeen van de liefdesbrief centraal en dat voor, tijdens en na de eerste wereldoorlog. De brieven worden geflankeerd met kunstwerken van over de hele wereld die mee de juiste sfeer helpen oproepen.

De tentoonstelling loopt tot 22 februari 2015 en heeft heel wat bijzondere activiteiten op de agenda staan. Zo zijn er verschillende lezingen, boekpresentaties en gezinsactiviteiten. Op museumnacht (04/12/2014) kan je er terecht voor ‘Eerste hulp bij liefdesbrieven’ en op Valentijn is het museum uitzonderlijk ’s avonds open voor een nocturne.

Koppel jouw bezoek aan de tentoonstelling met één van onze vijf arrangementen en wie weet valt 14 februari wel wat eerder dit jaar…

Tentoonstelling Lightopia, hier brandt de lamp

Lightopia, het klinkt wel als een onbekend eiland aan de andere kant van de wereld. Maar niets is minder waar!
Het is de fonkelnieuwe tentoonstelling van het Design museum Gent. In samenwerking met het Duitse Vitra Design museum gaat de curator op een experimentele manier om met het elektrische licht.

Deze tentoonstelling loopt tot 15 maart 2015 en is zeker een bezoekje waard!

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2014

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2014".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau, of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!
Reserveren