Hello Robot: Mens en Machine in het Design Museum

Robots maken deel uit van de menselijke fantasie sinds Dokter Frankenstein zijn wezen tot leven bracht in het gelijknamige boek van Mary Shelley, maar in de laatste decennia zijn ze ook meer en meer deel van ons dagelijks leven.
47086_HelloRobot1.jpeg

Goed, weinig van ons hebben misschien een mechanische butler in huis, maar het is vrijwel onmogelijk geworden om je een moderne fabriek voor te stellen zonder enige vorm van automatisering. Drones beheersen het hedendaagse slagveld en mechanische protheses vervolledigen ons eigen lichaam.

47087_Hellorobot2.jpeg

Zowel in fictie als in de werkelijkheid worden robots gezien als één van twee uitersten: zijn zij de redders van de mensheid of leiden ze juist tot de ondergang? Zoals zo vaak ligt de waarheid waarschijnlijk tussen de twee. In de tentoonstelling “Hello Robot” wil het Design museum Gent onze complexe relatie met onze mechanische tegenpolen blootleggen. In welke mate willen we afhankelijk zijn van technologie? Designers leveren denkwerk en concrete oplossingen om om te gaan met een steeds meer digitale en autonome wereld. Robots zijn op deze expo een reden om zowel enthousiast als kritisch te zijn. Je ziet er een mooie collectie voorwerpen uit zowel fantasie en realiteit: van science fiction-creaties als R2-D2 en Gundam tot technologische hoogstandjes uit de industrie.
De tentoonstelling werd geopend op 27 oktober 2017 en loopt nog tot 15 april 2018. Het Design museum bevindt zich in het hartje van het oude Gent, Jan Breydelstraat 5. Voor mee informatie kun je terecht op hun website. Hotel Astoria draait voorlopig nog op menselijke kracht en biedt je dan ook nog wat niet-machinale luxe na je bezoek. Een kamer reserveren kun je hier.

Lichtfestival 2018: Een Groter Licht

Parijs mag dan nog altijd de lichtstad van Europa zijn, Gent doet ook al enkele jaren een gooi naar de titel. Sinds 2011 zijn er al drie edities van het Lichtfestival geweest, een feeëriek evenement in hartje winter waarbij de Gentse binnenstad op spectaculaire wijze verlicht wordt met behulp van de meest moderne techniek. Het geheel levert een adembenemend totaalspektakel van beeld en geluid af, waarbij de stad zelf een soort projectiescherm wordt voor de ongebreidelde fantasie.
47088_licht1.jpg

De eerste twee edities van het Festival beperkten zich tot het oude historische centrum. In 2015 kwam daar ook het Kunstenkwartier bij. De volgende editie van het Lichtfestival gaat door van 31 januari tot 4 februari 2018, en wordt groter dan ooit. De route wordt nog verder uitgebreid met het oude industriekwartier van Gent, van aan het Sint-Pietersplein tot het Zondernaampark en het MIAT. Bovendien duurt het Festival nu een dag langer: het feest begint nu op woensdag in plaats van op donderdag.

47089_licht2.jpg

Wel is het aanvangsuur nu elke avond een uurtje later: 19 uur in plaats van 18 uur. Dit laat de buurtbewoners meer tijd om van hun werk thuis te raken voor het feestgedruis begint. De grote blikvanger van het Lichtfestival wordt dit keer de skyline van Gent zelf: enkele van de meest iconische gebouwen van Gent, zoals de Boekentoren, het belfort en de Sint-Niklaaskerk, worden letterlijk en figuurlijk in de spotlights geplaatst.
Wil je in 2018 op het Lichtfestival eens… euh… je licht opsteken, dan vind je meer informatie op deze link. Hotel Astoria bevindt zich op wandelafstand van het parcours en is een ideale eindbestemming wanneer je klaar bent om je lichtjes uit te doen. Een kamer reserveren kun je hier.

Valentijn 2018

Binnenkort is het weer zover, de dag waarop een jongentje met vleugels en pijl en boog passeert. Iedereen heeft ooit wel gehoord van Cupido!

47762_Valentijn1.jpg
Soms wordt hij ook Amor genoemd. Maar wie is dat figuurtje nu eigenlijk? Volgens de Romeinse mythologie is Cupido de zoon van Venus, de godin van de liefde. De mythes vertellen ons dat Cupido zijn pijlen naar de harten van mensen richtte, om hen verliefd te laten worden. Ze zouden verliefd worden op de eerste persoon die ze tegenkwamen nadat Cupido hen raakte met zijn pijlen. Echter, de kleine Cupido had twee soorten pijlen. Zijn mooie gouden pijlen met scherpe punt gebruikte hij om verliefdheid te zaaien. Maar hij had ook stompe loden pijlen, wanneer hij die gebruikte zouden mensen elkaar gaan haten. Gelukkig zag Cupido mensen veel liever verliefd zijn. Hij gebruikte de stompe pijlen dus niet al te vaak, al haalde hij er soms wel ondeugende grappen mee uit. Ook de Griekse mythologie kent een gelijkaardig figuurtje, dat daar Eros heet.


47764_Valentijn.jpg

Hoewel het knaapje er nog heel jong uitziet, verspreidt hij dus al eeuwen de liefde. Voor velen is Cupido nog steeds een symbool van liefde, en op een dag als Valentijn schenken we hier een sprankeltje extra aandacht aan. Veertien februari is de dag bij uitstek om te genieten van de warmte die liefde kan brengen, in een romantische relatie of in gezelschap van familie of vrienden. Of misschien brengt Cupido dit jaar wel een nieuw avontuur met zich mee…

47763_Valentijn2.jpg

De Gentse binnenstad is een aantrekkelijke bestemming voor al wie de bekende warme gloed wil voelen. Met haar verschillende restaurantbuurten kan ze voor iedereen die op zoek is naar sfeer en gezelligheid een gewaardeerd plekje bieden. In het Patershol kan u lekker kuieren tussen de restaurantjes in middeleeuwse straatjes, terwijl Koren- en Graslei zowel stijlvolle brasseries als verfijnde klasserestaurants bieden. Wanneer u uw route plant vanuit hotel Astoria, tonen wij u graag hoe eenvoudig u deze en andere behaaglijke buurten kan bereiken! En wanneer u na een sfeervolle avond toe bent aan een knus bed, ontvangen wij u graag met veel liefde.

Circulatieplan vs. bereikbaarheid Hotel Astoria = goede combinatie

Sinds 3 april 2017 is het nieuwe circulatieplan in Gent in voege, waarbij de binnenstad werd ingedeeld in zes sectoren en een centraal autovrij gebied. Mogelijk is je GPS niet up-to-date, dus let op de (aangepaste) bewegwijzering of gebruik Google Maps. Het plan heeft al flink wat inkt laten vloeien: volgens de één is het een zegen, volgens de andere een vloek.
45027_Circulatie1.jpg

En hoe zit het met onze eigen ligging van Hotel Astoria? Zeer goed eigenlijk. Ons hotel bevindt zich net buiten de feitelijke binnenstad en de vernieuwingen van het circulatieplan hebben op ons geen énkele invloed. We liggen nog steeds op een boogscheut van verscheidene invalswegen naar Gent, en op vijf minuten wandelafstand van het Gent-Sint Pietersstation. Dit maakt dat we nu een stuk bereikbaarder zijn dan de hotels in het centrum.

45028_Circulatie2.jpg

Bovendien kun je vlakbij het hotel een tram nemen die je op een tiental minuten naar het middeleeuwse centrum van de stad brengt. Als het weer meezit, kun je er zelfs een mooie wandeling van 25 minuten van maken, doorheen het prachtige Citadelpark, langs de oever van de Leie om te eindigen bij de Veldstraat of de Kouter.
Of voor de sportievelingen onder jullie, in het hotel kan je ook fietsen huren aan €10 per dag. Intussen kun je je wagen kwijt op onze privé-parking voor een minieme prijs.
Aarzel dus niet en circuleer naar onze website, waar je een van onze 27 mooi ingerichte kamers kunt boeken om zo van een stressvrij bezoek aan Gent te genieten. Als dat geen ijzersterk plan is!

Vlieg voordeliger naar België: de Hi Belgium Pass

Voor onze bezoekers die van wat verder komen, brengt Brussels Airlines nu een mooie oplossing: met de nieuwe Hi Belgium Pass kun je vanuit meerdere landen voordelig naar België vliegen. Dit in combinatie met activiteiten in twee Belgische steden naar keuze. Gent hoort daar natuurlijk bij, met aandacht voor één van de grootste Belgische cultuurschatten, het Lam Gods.
46199_HiBelgium1.jpg

Met de Hi Belgium Pass kunnen buitenlands toeristen voor 149 euro met het vliegtuig naar België reizen en van meerdere voordelen genieten. Vliegen op ‘Brussels Airport’ kan vanuit 18 landen en 49 steden in Europa (Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Litouwen, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland). Met de pass kom je aan op donderdag, vrijdag of zaterdag en vertrek je weer op zondag, maandag of dinsdag. Voor de eenheidsprijs van 149 euro reis je heen en terug (inclusief bagage en taks), ontvang je een treinticket voor heel België voor de duur van je verblijf en ontvang je activity vouchers voor 2 steden (tijdens het boeken selecteer je zelf twee Belgische steden).

46198_HiBelgium2.jpg
De activity voucher voor Gent is een “Lam Gods Combi Ticket”, waarmee je de drie locaties van de restauratiewerken aan het Lam Gods kunt bezoeken: de Sint-Baafskathedraal, het Caermersklooster en het Museum voor Schone Kunsten. Bij het ticket ontvang je een wandelkaart waarmee je het Gent van de gebroeders Van Eyck ontdekt.
De Hi Belgium Pass kun je hier bestellen. En voel je jezelf daarna ook een beetje lam van al die pracht, dan kun je even tot rust komen in ons mooie Hotel Astoria.Gent On Wheels: de stad vanuit een rolstoel

De mobiliteit in Gent heeft de voorbije maanden al heel wat inkt laten vloeien. Daarbij wordt vaak voorbijgegaan aan de inzet van de stad om zichzelf meer toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.
46343_GentOnWheels1.jpg

Het project Gent On Wheels wil die toegankelijkheid nu eindelijk in kaart brengen, letterlijk. Het stadsbestuur werkt daarvoor samen met de VZW On Wheels, die apps ontwikkelt voor rolstoelgebruikers. Via die app kunnen de gebruikers zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair en bezienswaardigheden voor hen toegankelijk zijn.
Via een samenwerking met JCI, een organisatie voor jonge ondernemers, worden op de app sinds vorig jaar ook twee zogenaamde “rolroutes” aangeboden: themaroutes die volledig op toegankelijkheid getest werden door rolstoelgebruikers zelf.

46344_Gentonwheels2.jpg

Nu gaan het stadsbestuur, On Wheels en JCI over tot de volgende fase: een toeristische plattegrond voor bezoekers in rolstoel met toegankelijkheidsinfo over de openbare ruimte, vervoer en bezienswaardigheden. Bestaande wandelkaarten van Gent werden bestudeerd en routes werden getest op toegankelijkheid. Hierbij zocht men telkens naar de beste mogelijkheden en alternatieven voor anders-mobiele personen.

Vanaf 1 mei is deze nieuwe kaart gratis verkrijgbaar in het toeristische infokantoor Visit Gent in de Oude Vismijn, maar je kunt ze ook gewoon ontvangen aan de receptie van ons Hotel Astoria. Wanneer je als rolstoelgebruiker bij ons een kamer reserveert, vermeld dat gewoon even kort in je reservatie, en wij houden daar bij de kamerkeuze zeker rekening mee.

Hotspot Gent: Op wandel met de Belmodo App

Ontdek nu een nieuwe manier om Gent te verkennen! Dankzij de Belmodo Hotspots App heb je de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand.

42053_Foto1.jpg
Met trots presenteren Belmodo en VisitFlanders de langverwachte Belmodo Hotspots App. Door middel van deze app hoef je niet langer zelf verschillende websites af te schuimen op zoek naar geschikte lunchplekjes of niet te missen bezienswaardigheden. Alle deze adresjes in onze Vlaamse steden worden verzameld in 1 app. Met de app kun je handig op zoek gaan naar hotspots die je interesseren via de verschillende rubrieken fashion, beauty, coffee, deco, drinks, food en sleep. Bovendien kun je dankzij de like-knop jouw favoriete hotspots opslaan en zo een eigen favorietenlijstje opstellen.

42054_Foto2.jpg

De Belmodo App laat je naast de klassieke bezienswaardigheden ook nieuwe plaatsen ontdekken. Laat je rondleiden door Gent en kuier gezellig doorheen deze bruisende stad langs de verschillende aangeraden adresjes of vervoeg simpelweg de Gentenaars op een zomerse dag met een drankje aan de Graslei of Korenmarkt. Sluit hierna deze prachtige dag af in Astoria Hotel om de volgende dag weer een geweldige ervaring in Gent te ervaren.
Met een App in de hand val je nooit door de mand. Laten we even een kleine selectie doorlopen van wat volgens Belmodo de tofste adresjes van Gent zijn.
Eerst en vooral hebben we natuurlijk schoenen nodig voor onze wandeling. In Dope (Onderbergen 74) vind je een ruim aanbod aan sneakers, van klassiek spierwit tot excentriek met ponyhaar. In Rio (Lange Kruisstraat 23) vind je dan weer de exclusieve merken schoenen en handtassen, zoals Givenchy of Stella McCartney. Schoenen, handtassen en andere accessoires van de meest prestigieuze modehuizen zijn er ook in overvloed bij Sevens (Henegouwenstraat 34-38).

42055_foto3.jpg

Je outfit vervolledigen kun je in modehuis A Suivre (Brabantdam 27), een mooie winkel met vrouwenkledij van internationale merken als Phillip Lim en J-Brand. Oorcussen (Vrijdagmarkt 17) presenteert dan weer grote namen als Ann Demeulemeester en Rick Owens in een prachtig zeventiende-eeuws pand. In respectievelijk Vlaanderenstraat nummer 11 en nummer 51 vind je Sprezzatura Men en Sprezzatura Women, luchtige tot chique kledij voor hem en haar. Mannen en vrouwen komen ook aan hun modieuze trekken in Rewind (Sint-Pietersnieuwstraat 13). In conceptstore L’AmuZette (Krommewal 2) shop je naast kleding en accessoires, vintage- en designitems ook allerhande boeken en spullen voor kids. Je kan hier zelfs je honger stillen met lekkere tapas, een lunch of kop koffie met taart. Kinderkledij, vrolijke decoratie en origineel speelgoed vind je ook bij Teddy (Afrikalaan 289E).
Leg jezelf nog eens extra in de watten dankzij Fin du Jour (Vlaanderenstraat 80), een schatkamer vol schoonheidsproducten van de meest toonaangevende merken. Of geef je liever je huis een make over met de designstukken en deco-artikelen van Bliss (Brabantdam 56)?

th_42056_Foto4.jpg

Honger gekregen van al het shoppen ? Bij Moor&Moor (Jakobijnenstraat 7) kan je in een combinatie van kruidenierswinkel en brunchzaak lokale gezonde kost verkrijgen. Le Botaniste (Hoornstraat 13) serveert dan weer voedsel met een hart voor de natuur met hun biologische en plantaardige keuken. Voor heerlijke verse soep of smakelijke slaatjes kun je terecht bij Soep+ (Lammerstraat 33).

42057_Foto5.jpg

Om af te ronden nog een warme kop koffie of een frisse dronk? Koffiebar Bar Bidon (Bisdomkaai 25) biedt je een schuimende cappuccino of een lekkere lunch, en dubbelt ook als een fietsenzaak. Jigger’s The Noble Drugstore (Oudburg 16) is de enige Belgische uitverkozene op de lijst met de honderd beste cocktailbars ter wereld, en heeft sinds kort ook zijn eigen café, De Ganzerik (Druifstraat 29). En in het Groenevalleipark (Nieuwe Wandeling 62) vind je WATT, een slaap-, eet-, drink- en shopconcept waar op elke verdieping wel iets anders te beleven valt.
Dit is enkel een kleine selectie van toffe adressen in Gent volgens Belmodo. Ga zeker eens zelf met deze App op expeditie en ontdek wat onze mooie stad de shopper allemaal te bieden heeft. En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen!

Heerlijke ontbijtkoekjes, nu ook glutenvrij

Sinds jaar en dag biedt Hotel Astoria al een glutenvrij alternatief aan voor de broodjes bij ons ontbijt. Maar, zoals het spreekwoord zegt, een mens leeft niet van brood alleen. Vanaf nu kun je bij ons rijkelijk voorziene ontbijtbuffet ook genieten van een selectie lekkere glutenvrije ontbijtkoekjes.
De opzet is simpel: we streven ernaar om mensen met allergieën een evenwaardige keuze aan te bieden bij het ontbijt, een ontbijt dat bekend staat als een van de sterke punten van Hotel Astoria.

42879_Glutenfreepastries.jpg

Let wel: aangezien wij onze producten vers willen aanbieden, vragen we jullie om deze glutenvrije koekjes op voorhand aan te vragen bij je reservatie. Wanneer je hier een kamer reserveert, kan je deze vraag in het veld “opmerkingen” ingeven. Zo kunnen wij onmiddellijk het nodige doen. Alvast smakelijk en geniet ervan!

Koopzondagen te Gent

In Nederland is het al jarenlang traditie, maar nu raakt het ook stilaan bij ons ingeburgerd: de koopzondagen. Deze winter krijgt Gent alvast de eerste vier edities. Daarna, vanaf maart, komen er vaste openingstijden op de eerste zondag van elke maand.

42920_Koopzondagen1.jpg


Op 4, 11, 18 december én 8 januari kan je in het centrum van Gent terecht voor de koopzondagen. Uiteraard kunt u van de eerste drie edities profiteren om uw eindejaarsinkopen te doen. Wordt het allemaal een beetje “last minute” met de Kerst? Dan kunt u nog avondshoppen tot 21 uur op vrijdag 23 december 2016. De vierde koopzondag op 8 januari staat natuurlijk volledig in het teken van de solden, die lopen van 3 januari tot en met 31 januari 2017.

Kort daarna zullen de koopzondagen een vaste gewoonte worden in Gent. Op 5 maart 2017 lanceert Gent de maandelijkse zondagsopening. Vanaf dan kun je iedere eerste zondag van de maand terecht in het stadscentrum voor je aankopen. Alle handelaars die deelnemen aan de koopzondagen en/of avondshopping zijn te herkennen aan hun raambanners.

Ook Shop & Hop - de service voor handenvrij winkelen - past perfect in het concept van aangenaam, ontspannen en comfortabel winkelen op zondag in de stad Gent.
En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen! En heb je te veel gekocht, dan kun je altijd een tweede kamer bijboeken.

City Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

Wil je de Artevelde-stad eens goed leren kennen? Zijn er verschillende musea in Gent die je voorkeur wegdragen, diverse monumenten die je met een bezoekje wilt vereren of zegt een tochtje op onze binnenwateren je wel iets? In dat geval is de All-in City Card voor jou de ideale oplossing!

44356_CityCard1.jpg

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart die je toegang geeft tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent. Je kunt ze ook gebruiken om een boottochtje met gids te maken én je kunt ermee verplaatsen via alle stadsbussen en –trams van De Lijn! Met tramlijn 1, de Museumlijn bij uitstek, doorkruis je de Gentse binnenstad en bereik je gemakkelijk de verschillende musea en bezienswaardigheden. In plaats van het openbaar vervoer te nemen kan je met de kaart een fiets huren voor één dag of meevaren met de “hop on hop off” watertram voor één dag (dit laatste enkel van 1 april tot 1 november, op zaterdag en zondag van 11.00>18.30).
Met de CityCard bekijk je de restauratie van het Lam Gods van dichtbij, zowel de triptiek zelf in de kathedraal als de panelen die worden gerestaureerd in het MSK, én de tentoonstelling in het Caermersklooster. Het STAM, MSK, S.M.A.K., MIAT en Caermersklooster zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hun begeleiders kunnen deze musea gratis bezoeken.

44357_CityCard2.jpg

De CityCard komt met een handig gebruikersgidsje, dat je vertelt waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Alle informatie handig bij elkaar.
Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je slechts 30 of 35 euro! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. In het laagseizoen (november – maart) bespaar je daarmee bijna € 15,00 , in het hoogseizoen (april-oktober) zelfs meer dan € 20,00. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen City Card nodig.

44358_CityCard3.jpg

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur tonen.
Meer informatie over de City Card en de deelnemende musea en monumenten vind je hier. De museum-tramlijn 1 brengt je ook tot vlakbij Hotel Astoria, de ideale locatie om te bekomen van al die stedenpracht. Je kunt de City Card (48 uur of 72 uur) trouwens ook bij ons aan de receptie kopen.

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2015

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

39164_CertificateofExcellence2015-AstoriaHotelGhent.jpg

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2015".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Hotel Astoria als uitvalbasis

Dankzij de centrale ligging van Hotel Astoria is het hotel een ideale uitvalbasis om Vlaanderen te ontdekken. Het station Gent-Sint-Pieters bevindt zich op 7 minuten wandelen en van daaruit vertrekken dagelijks 100den treinen, trams en bussen naar verschillende bestemmingen. Wie liever niet wandelt naar het station, kan vlak aan het hotel tram 4 nemen richting het station.

Blijf je graag in Gent, dan reis je het best met de tram of bus. Met een dagpas kan u één dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bestaat er ook een driedagenpas, vijfdagenpas en zevendagenpas. De dagpassen en 10-rittenkaarten zijn verkrijgbaar in het hotel.

39195_Gentalsuitvalsbasis.jpg

Met 6 treinen per uur ben je op ongeveer 30 minuten tijd in de middeleeuwse stad Brugge. Een heen- en weerticket kost €13 en is één dag geldig. Vanaf het station Brugge is het ongeveer 20 minuten wandelen langs het Koning Albert I park en het nieuwe concertgebouw naar het historisch hart van de stad. Ook hier is de dagpas van de Lijn geldig en kan je gemakkelijk het centrum bereiken met bus 1.

Iets verder ligt de stad Antwerpen. Drie maal per uur vertrekt een trein vanuit Gent-Sint-Pieters die je op een uur tijd naar Antwerpen-Centraal brengt. Een retourticket kost iets minder dan €19 en de trein stopt aan het begin van de grootste winkelstraten, de Keyserlei en de Meir, de diamantenwijk en de Zoo. Op 10 minuten stappen, ligt de Groenplaats met zijn tientallen bushaltes die je, met behulp van de dagpas uit Gent, naar elke uithoek van de stad brengen.

Tot slot kan de hoofdstad van België, tevens ook de hoofdstad van Europa, niet op het lijstje ontbreken. Bijna elke 10 minuten vertrekt een trein vanuit Gent naar Brussel, maar er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden: reis niet in de spitsuren voor 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, kies voor de trein die het minste stopt, die doet er slechts 36 minuten over. Het station Brussel Centraal ligt het dichtst bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zorgt ervoor dat je niet hoeft gebruik te maken van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot Vlaanderen is hier namelijk de MIVB verantwoordelijk voor de bussen, trams en metro’s in plaats van De Lijn, waardoor een dagpas uit Gent hier niet geldig is.

Gentse restaurants strijden tegen voedselverspilling

De stad Gent lanceerde deze week samen met Test-Aankoop “Restorestjes”, een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf nu kan je in de deelnemende restaurants vragen om het resterende eten in een restjesdoos te verpakken. Die restjesdoos is gemaakt van recycleerbare karton. Een veertigtal restaurants stapten mee in het proefproject waaronder een aantal heel dicht bij Astoria Hotel. Al het lekkers dat je niet op kreeg in het restaurant kan je vanaf nu later op de avond nog gezellig oppeuzelen op je hotelkamer.

Meer info vind je op : Restorestje

Gent, helemaal anders beleefd

Niet zo’n zin om onze stad te ontdekken met een traditionele wandelgids? Mag het iets origineler, ludieker, actiever, kind vriendelijker? Dan geven wij graag een aantal suggesties.
Wat dacht u van een kinderpoëzieroute? Aan de hand van een doeboekje kom je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit. Na deze spannende ontdekkingstocht kunnen de kinderen in de tuin of bar van hotel Astoria terecht voor een welverdiende chocomelk! Meer info vindt u op Kinderpoëzieroute Gent.

Met de fiets op zoek naar het gestolen paneel van het Lam Gods? U heeft goede fietsbenen, dan is een fietstocht van zo’n 50 km in het spoor van de speurders die sinds 1934 op zoek gingen naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters, vast iets voor u! Na al deze fysieke inspanning, kan u genieten van een comfortabele nachtrust in hotel Astoria waar u uw eigen fiets veilig kan stallen of waar u een fiets kan huren. Meer info vindt u op
Fietsroute Rechtvaardige Rechters.

U wil samen met vrienden of familie een rol spelen in een politieserie? En wilt u dan de boef zijn of liever de agent? Dan is het GPS spel The Target u op het lijf geschreven: achtervolging, actie, strategisch denken, teamwork, alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar intense uren vol spanning door te brengen in onze stad. En achteraf kan u volledig tot rust komen in hotel Astoria. Meer info vindt u op The Target Gent.

 

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!

In de voetsporen van één van onze gasten

Eind februari bezocht één van onze gasten onze mooie stad, de camera in aanslag. Dit leverde een paar heel fraaie plaatjes op die we graag met jullie delen.
Zin in een stevige ochtendwandeling voor het ontbijt? Of u wil snel nog even uw loopschoenen aantrekken? Of gewoon van het zonnetje genieten op een bankje? Dat kan allemaal in het mooie Citadelpark, op een steenworp van ons hotel.

34352_Indevoetsporenvanonzegasten1.jpg 34353_Indevoetsporenvanonzegasten2.jpg

Het Lam Gods is er even niet vanwege een grote restauratie, maar de Sint Baafs kathedraal blijft een mooie, rustige plek met tal van schatten. Kuier zeker es binnen!

34354_Indevoetsporenvanonzegasten3.jpg

Honger gekregen van al dat stappen, kijken en bewonderen? Zet dan je tanden in een heerlijke warme wafel!

34355_Indevoetsporenvanonzegasten4.jpg

Ook zin gekregen om op ontdekking te komen? Dan verwelkomen wij jullie graag bij ons en dan kan ook u genieten van ons heerlijk ontbijt met veel huisgemaakt lekkers! @ Hotel Astoria

34356_Indevoetsporenvanonzegasten5.jpg
  34357_Indevoetsporenvanonzegasten6.jpg

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Reserveren