Winterfeesten Gent

Van 9 december tot 8 januari wordt de Gentse binnenstad een feeëriek winterwonderland. Vanaf tien uur ’s morgens kan je kuieren tussen de verschillende internationale kraampjes en word je volledig ondergedompeld in de kerstsfeer.

43233_GWF1.jpg

Naast de verschillende kerstkraampjes vind je er onder de stadshal een ijspiste waar je heel de winterfeesten door pret kan beleven aan het schaatsen. Voor de mensen die het mooie historische Gent vanuit de hoogte willen zien is er een prachtig reuzenrad aanwezig die de bezoekers naar ongekende hoogtes brengt. Daarnaast wordt het Gravensteen vanaf 17 december omgetoverd in een winterwonderkasteel waar de bezoekers zich kunnen vergapen aan de pracht van het middeleeuwse kasteel.

43234_GWF2.jpg

De kinderen worden niet vergeten deze winterfeesten en kunnen volop genieten van de verschillende kinderactiviteiten aanwezig zoals ballonnenclowns en kindergrime in het kinderdorp. Niet te vergeten is een bezoekje aan de kerstman natuurlijk!

43235_GWF3.jpg

Wanneer de benen moe zijn van deze talloze activiteiten kan men zich ontspannen in de zeer gezellige Moosebar. Terwijl je geniet van een uitgebreid assortiment van koude en warme dranken kan je genieten van verschillende optredens van bands en DJ’s.

43236_GWF4.jpg

Voor wie al eens de sfeer wil opsnuiven van de winterfeesten kan je hier meekijken door de lens van die de Gentse Winterfeesten in een prachtige timelapse verwerkte.


Wil je graag meer informatie over de Gentse Winterfeesten, klik hier.

Hotel Astoria vormt de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Winterfeesten. Kom dus zeker langs en geniet van een ontbijt in onze wintertuin!

Expo Homeless Movies: Persoonlijke filmpjes uit de oude doos in het Huis Van Alijn

Tegenwoordig leggen de meesten onder ons belangrijke en minder belangrijke momenten van ons leven vast als digitale filmpjes op onze smartphone of moderne camera. Maar in een nog niet zo grijs verleden, voor de digitale revolutie, voor de opkomst van de videoband, lieten alledaagse gezinnen al getuigenissen van hun leven na op regenachtige super 8 of 16 mm film.
De beeldende kunstenaar Jasper Rigole is al jarenlang een gepassioneerd verzamelaar van deze oude filmpjes en struint er regelmatig rommelmarkten en tweedehandswinkels voor af. De films analyseert hij daarna en zet ze dan om naar digitaal formaat. Zo bouwt hij een “archief van andermans herinneringen” op. Doorheen deze filmfragmenten kijken we binnen in de souvenirs van onbekenden. Wie waren zij en waarom kozen ze specifiek deze momenten uit om vast te leggen? Een zweem van mysterie hangt over deze alledaagse beelden. Je kunt de collectie bewonderen in het Huis van Alijn, een uniek museum in Gent dat het alledaagse leven in de kijker zet.
In deze kijkdoos van het alledaagse is Rigolle archivaris en kunstenaar, iemand die uit deze filmpjes iets nieuws weet te creëren. Je kunt de artiest ook nog live ontmoeten en je door hem laten rondleiden tijdens de Home Movie Day op zaterdag 15 oktober, tussen 11u en 12u30.

42529_Homeless2.jpg

Daarna, van 15 oktober 2016 tot 15 januari 2017, treedt de tentoonstelling ook buiten de muren van het Huis Van Alijn. Zes kunstenaars werden door het museum uitgenodigd om uit de collectie een nieuwe film samen te stellen. Het resultaat laat zich vanaf dan bewonderen op verrassende locaties in Gent. Kleine filmcabines verspreid door de binnenstad bieden een klein stukje intimiteit in de drukte van de stad, geïsoleerd van de buitenwereld. Interesse voor onze medemens of toch een klein beetje voyeurisme? Het is maar één van de vragen die deze tentoonstelling oproept.

42532_Homeless3.jpg


Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de site van het Huis van Alijn. En misschien heb je daarna zin om zelf wat mooie herinneringen te creëren in plaats van enkel die van anderen te bekijken? Hotel Astoria helpt je graag om je vakantieherinneringen net iets mooier te maken. Een kamer reserveren kun je hier.

Heerlijke ontbijtkoekjes, nu ook glutenvrij

Sinds jaar en dag biedt Hotel Astoria al een glutenvrij alternatief aan voor de broodjes bij ons ontbijt. Maar, zoals het spreekwoord zegt, een mens leeft niet van brood alleen. Vanaf nu kun je bij ons rijkelijk voorziene ontbijtbuffet ook genieten van een selectie lekkere glutenvrije ontbijtkoekjes.
De opzet is simpel: we streven ernaar om mensen met allergieën een evenwaardige keuze aan te bieden bij het ontbijt, een ontbijt dat bekend staat als een van de sterke punten van Hotel Astoria.

42879_Glutenfreepastries.jpg

Let wel: aangezien wij onze producten vers willen aanbieden, vragen we jullie om deze glutenvrije koekjes op voorhand aan te vragen bij je reservatie. Wanneer je hier een kamer reserveert, kan je deze vraag in het veld “opmerkingen” ingeven. Zo kunnen wij onmiddellijk het nodige doen. Alvast smakelijk en geniet ervan!

Koopzondagen te Gent

In Nederland is het al jarenlang traditie, maar nu raakt het ook stilaan bij ons ingeburgerd: de koopzondagen. Deze winter krijgt Gent alvast de eerste vier edities. Daarna, vanaf maart, komen er vaste openingstijden op de eerste zondag van elke maand.

42920_Koopzondagen1.jpg


Op 4, 11, 18 december én 8 januari kan je in het centrum van Gent terecht voor de koopzondagen. Uiteraard kunt u van de eerste drie edities profiteren om uw eindejaarsinkopen te doen. Wordt het allemaal een beetje “last minute” met de Kerst? Dan kunt u nog avondshoppen tot 21 uur op vrijdag 23 december 2016. De vierde koopzondag op 8 januari staat natuurlijk volledig in het teken van de solden, die lopen van 3 januari tot en met 31 januari 2017.

Kort daarna zullen de koopzondagen een vaste gewoonte worden in Gent. Op 5 maart 2017 lanceert Gent de maandelijkse zondagsopening. Vanaf dan kun je iedere eerste zondag van de maand terecht in het stadscentrum voor je aankopen. Alle handelaars die deelnemen aan de koopzondagen en/of avondshopping zijn te herkennen aan hun raambanners.

Ook Shop & Hop - de service voor handenvrij winkelen - past perfect in het concept van aangenaam, ontspannen en comfortabel winkelen op zondag in de stad Gent.
En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen! En heb je te veel gekocht, dan kun je altijd een tweede kamer bijboeken.

Hotspot Gent: Op wandel met de Belmodo App

Ontdek nu een nieuwe manier om Gent te verkennen! Dankzij de Belmodo Hotspots App heb je de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand.

42053_Foto1.jpg
Met trots presenteren Belmodo en VisitFlanders de langverwachte Belmodo Hotspots App. Door middel van deze app hoef je niet langer zelf verschillende websites af te schuimen op zoek naar geschikte lunchplekjes of niet te missen bezienswaardigheden. Alle deze adresjes in onze Vlaamse steden worden verzameld in 1 app. Met de app kun je handig op zoek gaan naar hotspots die je interesseren via de verschillende rubrieken fashion, beauty, coffee, deco, drinks, food en sleep. Bovendien kun je dankzij de like-knop jouw favoriete hotspots opslaan en zo een eigen favorietenlijstje opstellen.

42054_Foto2.jpg

De Belmodo App laat je naast de klassieke bezienswaardigheden ook nieuwe plaatsen ontdekken. Laat je rondleiden door Gent en kuier gezellig doorheen deze bruisende stad langs de verschillende aangeraden adresjes of vervoeg simpelweg de Gentenaars op een zomerse dag met een drankje aan de Graslei of Korenmarkt. Sluit hierna deze prachtige dag af in Astoria Hotel om de volgende dag weer een geweldige ervaring in Gent te ervaren.
Met een App in de hand val je nooit door de mand. Laten we even een kleine selectie doorlopen van wat volgens Belmodo de tofste adresjes van Gent zijn.
Eerst en vooral hebben we natuurlijk schoenen nodig voor onze wandeling. In Dope (Onderbergen 74) vind je een ruim aanbod aan sneakers, van klassiek spierwit tot excentriek met ponyhaar. In Rio (Lange Kruisstraat 23) vind je dan weer de exclusieve merken schoenen en handtassen, zoals Givenchy of Stella McCartney. Schoenen, handtassen en andere accessoires van de meest prestigieuze modehuizen zijn er ook in overvloed bij Sevens (Henegouwenstraat 34-38).

42055_foto3.jpg

Je outfit vervolledigen kun je in modehuis A Suivre (Brabantdam 27), een mooie winkel met vrouwenkledij van internationale merken als Phillip Lim en J-Brand. Oorcussen (Vrijdagmarkt 17) presenteert dan weer grote namen als Ann Demeulemeester en Rick Owens in een prachtig zeventiende-eeuws pand. In respectievelijk Vlaanderenstraat nummer 11 en nummer 51 vind je Sprezzatura Men en Sprezzatura Women, luchtige tot chique kledij voor hem en haar. Mannen en vrouwen komen ook aan hun modieuze trekken in Rewind (Sint-Pietersnieuwstraat 13). In conceptstore L’AmuZette (Krommewal 2) shop je naast kleding en accessoires, vintage- en designitems ook allerhande boeken en spullen voor kids. Je kan hier zelfs je honger stillen met lekkere tapas, een lunch of kop koffie met taart. Kinderkledij, vrolijke decoratie en origineel speelgoed vind je ook bij Teddy (Afrikalaan 289E).
Leg jezelf nog eens extra in de watten dankzij Fin du Jour (Vlaanderenstraat 80), een schatkamer vol schoonheidsproducten van de meest toonaangevende merken. Of geef je liever je huis een make over met de designstukken en deco-artikelen van Bliss (Brabantdam 56)?

th_42056_Foto4.jpg

Honger gekregen van al het shoppen ? Bij Moor&Moor (Jakobijnenstraat 7) kan je in een combinatie van kruidenierswinkel en brunchzaak lokale gezonde kost verkrijgen. Le Botaniste (Hoornstraat 13) serveert dan weer voedsel met een hart voor de natuur met hun biologische en plantaardige keuken. Voor heerlijke verse soep of smakelijke slaatjes kun je terecht bij Soep+ (Lammerstraat 33).

42057_Foto5.jpg

Om af te ronden nog een warme kop koffie of een frisse dronk? Koffiebar Bar Bidon (Bisdomkaai 25) biedt je een schuimende cappuccino of een lekkere lunch, en dubbelt ook als een fietsenzaak. Jigger’s The Noble Drugstore (Oudburg 16) is de enige Belgische uitverkozene op de lijst met de honderd beste cocktailbars ter wereld, en heeft sinds kort ook zijn eigen café, De Ganzerik (Druifstraat 29). En in het Groenevalleipark (Nieuwe Wandeling 62) vind je WATT, een slaap-, eet-, drink- en shopconcept waar op elke verdieping wel iets anders te beleven valt.
Dit is enkel een kleine selectie van toffe adressen in Gent volgens Belmodo. Ga zeker eens zelf met deze App op expeditie en ontdek wat onze mooie stad de shopper allemaal te bieden heeft. En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen!

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2015

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

39164_CertificateofExcellence2015-AstoriaHotelGhent.jpg

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2015".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Hotel Astoria als uitvalbasis

Dankzij de centrale ligging van Hotel Astoria is het hotel een ideale uitvalbasis om Vlaanderen te ontdekken. Het station Gent-Sint-Pieters bevindt zich op 7 minuten wandelen en van daaruit vertrekken dagelijks 100den treinen, trams en bussen naar verschillende bestemmingen. Wie liever niet wandelt naar het station, kan vlak aan het hotel tram 4 nemen richting het station.

Blijf je graag in Gent, dan reis je het best met de tram of bus. Met een dagpas kan u één dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bestaat er ook een driedagenpas, vijfdagenpas en zevendagenpas. De dagpassen en 10-rittenkaarten zijn verkrijgbaar in het hotel.

39195_Gentalsuitvalsbasis.jpg

Met 6 treinen per uur ben je op ongeveer 30 minuten tijd in de middeleeuwse stad Brugge. Een heen- en weerticket kost €13 en is één dag geldig. Vanaf het station Brugge is het ongeveer 20 minuten wandelen langs het Koning Albert I park en het nieuwe concertgebouw naar het historisch hart van de stad. Ook hier is de dagpas van de Lijn geldig en kan je gemakkelijk het centrum bereiken met bus 1.

Iets verder ligt de stad Antwerpen. Drie maal per uur vertrekt een trein vanuit Gent-Sint-Pieters die je op een uur tijd naar Antwerpen-Centraal brengt. Een retourticket kost iets minder dan €19 en de trein stopt aan het begin van de grootste winkelstraten, de Keyserlei en de Meir, de diamantenwijk en de Zoo. Op 10 minuten stappen, ligt de Groenplaats met zijn tientallen bushaltes die je, met behulp van de dagpas uit Gent, naar elke uithoek van de stad brengen.

Tot slot kan de hoofdstad van België, tevens ook de hoofdstad van Europa, niet op het lijstje ontbreken. Bijna elke 10 minuten vertrekt een trein vanuit Gent naar Brussel, maar er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden: reis niet in de spitsuren voor 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, kies voor de trein die het minste stopt, die doet er slechts 36 minuten over. Het station Brussel Centraal ligt het dichtst bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zorgt ervoor dat je niet hoeft gebruik te maken van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot Vlaanderen is hier namelijk de MIVB verantwoordelijk voor de bussen, trams en metro’s in plaats van De Lijn, waardoor een dagpas uit Gent hier niet geldig is.

Gentse restaurants strijden tegen voedselverspilling

De stad Gent lanceerde deze week samen met Test-Aankoop “Restorestjes”, een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf nu kan je in de deelnemende restaurants vragen om het resterende eten in een restjesdoos te verpakken. Die restjesdoos is gemaakt van recycleerbare karton. Een veertigtal restaurants stapten mee in het proefproject waaronder een aantal heel dicht bij Astoria Hotel. Al het lekkers dat je niet op kreeg in het restaurant kan je vanaf nu later op de avond nog gezellig oppeuzelen op je hotelkamer.

Meer info vind je op : Restorestje

Gent, helemaal anders beleefd

Niet zo’n zin om onze stad te ontdekken met een traditionele wandelgids? Mag het iets origineler, ludieker, actiever, kind vriendelijker? Dan geven wij graag een aantal suggesties.
Wat dacht u van een kinderpoëzieroute? Aan de hand van een doeboekje kom je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit. Na deze spannende ontdekkingstocht kunnen de kinderen in de tuin of bar van hotel Astoria terecht voor een welverdiende chocomelk! Meer info vindt u op Kinderpoëzieroute Gent.

Met de fiets op zoek naar het gestolen paneel van het Lam Gods? U heeft goede fietsbenen, dan is een fietstocht van zo’n 50 km in het spoor van de speurders die sinds 1934 op zoek gingen naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters, vast iets voor u! Na al deze fysieke inspanning, kan u genieten van een comfortabele nachtrust in hotel Astoria waar u uw eigen fiets veilig kan stallen of waar u een fiets kan huren. Meer info vindt u op
Fietsroute Rechtvaardige Rechters.

U wil samen met vrienden of familie een rol spelen in een politieserie? En wilt u dan de boef zijn of liever de agent? Dan is het GPS spel The Target u op het lijf geschreven: achtervolging, actie, strategisch denken, teamwork, alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar intense uren vol spanning door te brengen in onze stad. En achteraf kan u volledig tot rust komen in hotel Astoria. Meer info vindt u op The Target Gent.

 

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!

In de voetsporen van één van onze gasten

Eind februari bezocht één van onze gasten onze mooie stad, de camera in aanslag. Dit leverde een paar heel fraaie plaatjes op die we graag met jullie delen.
Zin in een stevige ochtendwandeling voor het ontbijt? Of u wil snel nog even uw loopschoenen aantrekken? Of gewoon van het zonnetje genieten op een bankje? Dat kan allemaal in het mooie Citadelpark, op een steenworp van ons hotel.

34352_Indevoetsporenvanonzegasten1.jpg 34353_Indevoetsporenvanonzegasten2.jpg

Het Lam Gods is er even niet vanwege een grote restauratie, maar de Sint Baafs kathedraal blijft een mooie, rustige plek met tal van schatten. Kuier zeker es binnen!

34354_Indevoetsporenvanonzegasten3.jpg

Honger gekregen van al dat stappen, kijken en bewonderen? Zet dan je tanden in een heerlijke warme wafel!

34355_Indevoetsporenvanonzegasten4.jpg

Ook zin gekregen om op ontdekking te komen? Dan verwelkomen wij jullie graag bij ons en dan kan ook u genieten van ons heerlijk ontbijt met veel huisgemaakt lekkers! @ Hotel Astoria

34356_Indevoetsporenvanonzegasten5.jpg
  34357_Indevoetsporenvanonzegasten6.jpg

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Reserveren