Circulatieplan vs. bereikbaarheid Hotel Astoria = goede combinatie

Sinds 3 april 2017 is het nieuwe circulatieplan in Gent in voege, waarbij de binnenstad werd ingedeeld in zes sectoren en een centraal autovrij gebied. Mogelijk is je GPS niet up-to-date, dus let op de (aangepaste) bewegwijzering of gebruik Google Maps. Het plan heeft al flink wat inkt laten vloeien: volgens de één is het een zegen, volgens de andere een vloek.
45027_Circulatie1.jpg

En hoe zit het met onze eigen ligging van Hotel Astoria? Zeer goed eigenlijk. Ons hotel bevindt zich net buiten de feitelijke binnenstad en de vernieuwingen van het circulatieplan hebben op ons geen énkele invloed. We liggen nog steeds op een boogscheut van verscheidene invalswegen naar Gent, en op vijf minuten wandelafstand van het Gent-Sint Pietersstation. Dit maakt dat we nu een stuk bereikbaarder zijn dan de hotels in het centrum.

45028_Circulatie2.jpg

Bovendien kun je vlakbij het hotel een tram nemen die je op een tiental minuten naar het middeleeuwse centrum van de stad brengt. Als het weer meezit, kun je er zelfs een mooie wandeling van 25 minuten van maken, doorheen het prachtige Citadelpark, langs de oever van de Leie om te eindigen bij de Veldstraat of de Kouter.
Of voor de sportievelingen onder jullie, in het hotel kan je ook fietsen huren aan €10 per dag. Intussen kun je je wagen kwijt op onze privé-parking voor een minieme prijs.
Aarzel dus niet en circuleer naar onze website, waar je een van onze 27 mooi ingerichte kamers kunt boeken om zo van een stressvrij bezoek aan Gent te genieten. Als dat geen ijzersterk plan is!

Een draak van een tentoonstelling!

Of ze nu Fafnir, Smaug of Hongaarse Hoornstaart heten, draken zijn een vaste onderdeel in legendes en mythes uit de hele wereld. Van 2 december 2016 tot 28 mei 2017 kun je met deze fabelwezens nader kennis maken in het Gentse Stadsmuseum STA.M, dankzij de tentoonstelling “Draken”.

44119_Draken1.jpg
Draken hebben verschillende betekenissen in verschillende culturen. Sommigen zijn intelligent, sommigen zijn kwaadaardig, sommigen brengen geluk, sommigen zijn goden, sommigen zijn de duivel. Een draak combineert verschillende kenmerken, maar wist je dat de meeste daarvan wel degelijk in de natuur voorkomen, tot en met vuurspuwen en meerkoppigheid?
De tentoonstelling “Draken” van het STA.M (Bijlokesite, Godshuizenlaan 2) toont een overzicht van prachtige (cultuur)historische objecten, legendes uit de hele wereld, linken met onze moderne wereld en vreemde dieren op sterk water. Er is zelfs een drakenskelet dat speciaal voor deze expo werd samengesteld.

44120_Draken2.jpg

Voor de jongsten onder ons (vanaf 6 jaar) is er de audiogids “Drakonia” (een luisterverhaal vol geluidseffecten, emoties en grappige toestanden), en er zijn ook drakenkamers om in te lezen, kijken, bouwen en spelen. Daarnaast zijn er ook rondleidingen met gids voor iedereen op 18 en 19 februari, 19 maart, 16 april en 21 mei.

44121_Draken3.jpg

En natuurlijk is geen drakerig bezoek aan Gent compleet zonder een bezoekje aan onze bekendste stadsgenoot: de gouden draak die sinds 1377 de spits van het belfort siert. De legende wil dat deze draak ooit met de hulp van de moedige Gentenaars werd verslagen nadat hij de dochter van graaf Boudewijn IX had ontvoerd. Bij het STA.M kun je een combi-ticket krijgen voor zowel de tentoonstelling als een bezoekje aan het belfort. Meer informatie vind je hier.

Een stoere drakendoder heeft ook zijn eigen kasteel nodig om in te overnachten, en daarvoor heten we je van harte welkom in Hotel Astoria. We hebben misschien geen kantelen, torens of slotgracht, maar ons onthaal is wel vorstelijk.

Cocktails in Gent

Lekker Gents? Misschien denk je aan stoverij, neuzen of mastellen? Maar laat ons het even over het natje na het droogje hebben: Gent krijgt meer en meer een reputatie als de stad van de cocktails. Kenners van het tijdschrift Culinaire Ambiance zijn het erover eens: zo’n concentratie van uitstekende cocktailbars als hier in de Hoogpoort en Oudburg vind je nergens, zelfs niet in Londen of Parijs. Een kleine greep uit het rijke aanbod.
44122_Cocktails1.jpg

Pony’s ligt een beetje apart van de rest, in Nieuwe Wandeling 62 (jawel, niet zo ver van de befaamde Gentse gevangenis!). Pony’s is het kleine broertje van cocktailbar Jigger’s (zie verder) en serveert een selectie van enkele van hun bekendste cocktails, samen met speciale bieren, huisgemaakte cider en bijzondere frisdrankjes. Jigger’s zelf, voluit Jigger’s The Noble Drugstore (Oudburg 16), staat te boek als de beste cocktailbar van het land en eindigde vorig jaar zelfs op de 88ste plaats van de beste bars ter wereld. Het schitterende interieur is gebaseerd op de “speakeasies” uit de periode van de Amerikaanse Drooglegging. Elke week staan er vijf nieuwe cocktails op de kaart.
Verdoken in een keldergewelf naast een hoedenwinkel zit Old Fashioned (Hoogpoort 19), een sfeervolle bar in Roaring Twenties stijl met een indrukwekkend gesnorde uitbater. Naast de cocktails is hun specialiteit absint, de groene fee onder de drankjes. In 2015 werden ze verkozen tot beste cocktailbar van België in de invloedrijke Venuez-wedstrijd. Wil je in deze koude tijden misschien eerder iets exotisch opzoeken? Dan kun je terecht in The Drifter (Oudburg 47), een rasechte Tiki-bar in hartje Gent, met tropische cocktails gebaseerd op rum (en met Indiana Jones-muziek op de achtergrond).

44123_Cocktails2.jpg

Wil je dat natje toch combineren met een droogje. Dan is er nog Uncle Babe’s Burger & Bar (Sluizekensstraat 2). Uncle Babe’s serveert overheerlijke verse hamburgers, en heeft een ruime keuze aan cocktails (meestal gebaseerd op bourbon of mescal) en Amerikaanse artisanale bieren.
Aan het einde van deze rijk overgoten tocht kun je tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om hopelijk weer fris op te staan.
Het Gent van morgen: A Glimpse Of Where We’re Going

Een stad is een beetje als een levend wezen. Ook Gent verandert en groeit continu, ruimte wordt schaarser. Hoe gaan we daarmee om? Wat zijn de dromen en ideeën voor het Gent van morgen? De tentoonstelling “A Glimpse Of Where We’re Going” in het Stadsmuseum van Gent (Bijlokesite, Godshuizenlaan 2) probeert op die vragen een antwoord te geven tussen 23 oktober 2016 en 7 mei 2017.
44128_AGlimpse1.jpg

Kunstenaar Elly Van Eeghem nodigde voor deze tentoonstelling meer dan dertig creatievelingen uit de meest verscheidene disciplines uit: kunstenaars en wetenschappers, ondernemers en stadsplanners. Wat is hun visie op onze toekomst? Het antwoord is soms utopisch, soms een doembeeld, soms concreet en soms abstract, soms een aanklacht of soms een dierbare wens. Het eindresultaat vertelt niet alleen het mogelijke toekomstverhaal van Gent, maar mogelijk van steden over de hele wereld.

44129_AGlimpse2.jpg

En net zoals de stad zelf staat ook deze tentoonstelling niet stil, maar blijft ze gedurende haar hele verloop groeien, met telkens nieuwe salons en ateliers. Meer informatie vind je op de website van het STA.M.
Ons vertrouwde Hotel Astoria ligt op wandelafstand van het STA.M. Vandaag of morgen, wij heten u elke dag welkom.

OOGGETUIGEN: FRANCISCO GOYA & FARIDEH LASHAI

Elk jaar verrast het MSK ons opnieuw met een indrukwekkende tentoonstelling. Twee artiesten die geweld bekritiseren worden samengebracht in het nieuw geopende Tekenkabinet. De tentoonstelling Ooggetuigen linkt de sociale kritiek van de Spaanse artiest Francisco Goya (1746-1828) met de maatschappelijke bewogenheid van de Iraanse artiest Karideh Lashai (1944-2013), in een gezamenlijke aanklacht tegen geweld en onderdrukking.
44480_Ooggetuigen1.jpg

In 2015 kocht het MSK een exemplaar aan van Los Desastres de la Guerra (De Oorlogsrampen) door Francisco Goya. Deze reeks gravures tonen de wreedheid van de oorlog en werden gecreëerd tussen 1810 en 1820, tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog tegen de Napoleontische bezetter. Goya vertoonde ze nooit tijdens zijn leven. In een tijd van oorlog en onderdrukking brak Goya uitdrukkelijk met de bombastische retoriek van de klassieke schilderkunst: in plaats van glorieuze helden toonde hij gewone burgers die probeerden te overleven tijdens de oorlog. De cyclus wordt beschouwd als een universele aanklacht tegen alle vormen van geweld.

De Iraanse artiest en schrijver Farideh Lashai werkte ook in een tijd van conflict en onderdrukking. In haar tekeningen en afdrukken combineerde ze schilderachtige landschappen van haar thuisland met de technieken van de hedendaagse kunst. Voor haar laatste werk, When I Count, There Are Only You ... But When I Look, There Is Only a Shadow (2011-2013), verenigde Lashai de Desastres van Goya met haar eigen videoprojecties. In haar subtiele, maar subversieve video-installaties werpt ze een kritische blik op de politieke situatie en moeilijke levensomstandigheden in Iran. Om deze reden blijft haar oeuvre ook nu nog uiterst relevant.

44481_Ooggetuigen2.jpg

In Ooggetuigen toont het MSK hoe verleden en heden intiem met elkaar verweven zijn. Hoewel ze met bijna 200 jaar verschil geboren waren, waren Goya en Lashai beiden kroniekschrijvers van de conflicten in hun respectievelijke landen. Beiden waren getuigen van radicale sociale veranderingen en waren gedwongen om te werken in perioden van repressie en censuur. Ze gebruikten beiden kunst en zelfs humor om hun eigen unieke positie in te nemen tegen de onrechten die zij aanschouwden.
Deze tentoonstelling past binnen de bredere boodschap die het MSK aan haar bezoekers wil overbrengen. Door een beter begrip voor het verleden worden bezoekers aangemoedigd om deel uit te maken van positieve verandering in het heden. Deze boodschap werd ons 200 jaar geleden al door Goya aangereikt, daarna werd ze geërfd door Lashai en vandaag is ze nog steeds sterk aanwezig.
De tentoonstelling loopt tot 7 mei 2017 en is een unieke kans om deze adembenemende kunstwerken te bekijken. Een verblijf in Hotel Astoria, een klasse-hotel in het kunstenkwartier op wandelafstand van het MSK, kan de ervaring vervolledigen. Combineer een bezoek aan het museum met een stress-vrij verblijf in het mooie Gent. De rustieke sfeer van Hotel Astoria en de vriendelijke aanpak van het personeel doen de rest.

44482_Ooggetuigen3.jpg

Voor praktische informatie over de tentoonstelling, klik hier.
Voor het beste tarief in Hotel Astoria, klik hier.

Hotspot Gent: Op wandel met de Belmodo App

Ontdek nu een nieuwe manier om Gent te verkennen! Dankzij de Belmodo Hotspots App heb je de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand.

42053_Foto1.jpg
Met trots presenteren Belmodo en VisitFlanders de langverwachte Belmodo Hotspots App. Door middel van deze app hoef je niet langer zelf verschillende websites af te schuimen op zoek naar geschikte lunchplekjes of niet te missen bezienswaardigheden. Alle deze adresjes in onze Vlaamse steden worden verzameld in 1 app. Met de app kun je handig op zoek gaan naar hotspots die je interesseren via de verschillende rubrieken fashion, beauty, coffee, deco, drinks, food en sleep. Bovendien kun je dankzij de like-knop jouw favoriete hotspots opslaan en zo een eigen favorietenlijstje opstellen.

42054_Foto2.jpg

De Belmodo App laat je naast de klassieke bezienswaardigheden ook nieuwe plaatsen ontdekken. Laat je rondleiden door Gent en kuier gezellig doorheen deze bruisende stad langs de verschillende aangeraden adresjes of vervoeg simpelweg de Gentenaars op een zomerse dag met een drankje aan de Graslei of Korenmarkt. Sluit hierna deze prachtige dag af in Astoria Hotel om de volgende dag weer een geweldige ervaring in Gent te ervaren.
Met een App in de hand val je nooit door de mand. Laten we even een kleine selectie doorlopen van wat volgens Belmodo de tofste adresjes van Gent zijn.
Eerst en vooral hebben we natuurlijk schoenen nodig voor onze wandeling. In Dope (Onderbergen 74) vind je een ruim aanbod aan sneakers, van klassiek spierwit tot excentriek met ponyhaar. In Rio (Lange Kruisstraat 23) vind je dan weer de exclusieve merken schoenen en handtassen, zoals Givenchy of Stella McCartney. Schoenen, handtassen en andere accessoires van de meest prestigieuze modehuizen zijn er ook in overvloed bij Sevens (Henegouwenstraat 34-38).

42055_foto3.jpg

Je outfit vervolledigen kun je in modehuis A Suivre (Brabantdam 27), een mooie winkel met vrouwenkledij van internationale merken als Phillip Lim en J-Brand. Oorcussen (Vrijdagmarkt 17) presenteert dan weer grote namen als Ann Demeulemeester en Rick Owens in een prachtig zeventiende-eeuws pand. In respectievelijk Vlaanderenstraat nummer 11 en nummer 51 vind je Sprezzatura Men en Sprezzatura Women, luchtige tot chique kledij voor hem en haar. Mannen en vrouwen komen ook aan hun modieuze trekken in Rewind (Sint-Pietersnieuwstraat 13). In conceptstore L’AmuZette (Krommewal 2) shop je naast kleding en accessoires, vintage- en designitems ook allerhande boeken en spullen voor kids. Je kan hier zelfs je honger stillen met lekkere tapas, een lunch of kop koffie met taart. Kinderkledij, vrolijke decoratie en origineel speelgoed vind je ook bij Teddy (Afrikalaan 289E).
Leg jezelf nog eens extra in de watten dankzij Fin du Jour (Vlaanderenstraat 80), een schatkamer vol schoonheidsproducten van de meest toonaangevende merken. Of geef je liever je huis een make over met de designstukken en deco-artikelen van Bliss (Brabantdam 56)?

th_42056_Foto4.jpg

Honger gekregen van al het shoppen ? Bij Moor&Moor (Jakobijnenstraat 7) kan je in een combinatie van kruidenierswinkel en brunchzaak lokale gezonde kost verkrijgen. Le Botaniste (Hoornstraat 13) serveert dan weer voedsel met een hart voor de natuur met hun biologische en plantaardige keuken. Voor heerlijke verse soep of smakelijke slaatjes kun je terecht bij Soep+ (Lammerstraat 33).

42057_Foto5.jpg

Om af te ronden nog een warme kop koffie of een frisse dronk? Koffiebar Bar Bidon (Bisdomkaai 25) biedt je een schuimende cappuccino of een lekkere lunch, en dubbelt ook als een fietsenzaak. Jigger’s The Noble Drugstore (Oudburg 16) is de enige Belgische uitverkozene op de lijst met de honderd beste cocktailbars ter wereld, en heeft sinds kort ook zijn eigen café, De Ganzerik (Druifstraat 29). En in het Groenevalleipark (Nieuwe Wandeling 62) vind je WATT, een slaap-, eet-, drink- en shopconcept waar op elke verdieping wel iets anders te beleven valt.
Dit is enkel een kleine selectie van toffe adressen in Gent volgens Belmodo. Ga zeker eens zelf met deze App op expeditie en ontdek wat onze mooie stad de shopper allemaal te bieden heeft. En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen!

Heerlijke ontbijtkoekjes, nu ook glutenvrij

Sinds jaar en dag biedt Hotel Astoria al een glutenvrij alternatief aan voor de broodjes bij ons ontbijt. Maar, zoals het spreekwoord zegt, een mens leeft niet van brood alleen. Vanaf nu kun je bij ons rijkelijk voorziene ontbijtbuffet ook genieten van een selectie lekkere glutenvrije ontbijtkoekjes.
De opzet is simpel: we streven ernaar om mensen met allergieën een evenwaardige keuze aan te bieden bij het ontbijt, een ontbijt dat bekend staat als een van de sterke punten van Hotel Astoria.

42879_Glutenfreepastries.jpg

Let wel: aangezien wij onze producten vers willen aanbieden, vragen we jullie om deze glutenvrije koekjes op voorhand aan te vragen bij je reservatie. Wanneer je hier een kamer reserveert, kan je deze vraag in het veld “opmerkingen” ingeven. Zo kunnen wij onmiddellijk het nodige doen. Alvast smakelijk en geniet ervan!

Koopzondagen te Gent

In Nederland is het al jarenlang traditie, maar nu raakt het ook stilaan bij ons ingeburgerd: de koopzondagen. Deze winter krijgt Gent alvast de eerste vier edities. Daarna, vanaf maart, komen er vaste openingstijden op de eerste zondag van elke maand.

42920_Koopzondagen1.jpg


Op 4, 11, 18 december én 8 januari kan je in het centrum van Gent terecht voor de koopzondagen. Uiteraard kunt u van de eerste drie edities profiteren om uw eindejaarsinkopen te doen. Wordt het allemaal een beetje “last minute” met de Kerst? Dan kunt u nog avondshoppen tot 21 uur op vrijdag 23 december 2016. De vierde koopzondag op 8 januari staat natuurlijk volledig in het teken van de solden, die lopen van 3 januari tot en met 31 januari 2017.

Kort daarna zullen de koopzondagen een vaste gewoonte worden in Gent. Op 5 maart 2017 lanceert Gent de maandelijkse zondagsopening. Vanaf dan kun je iedere eerste zondag van de maand terecht in het stadscentrum voor je aankopen. Alle handelaars die deelnemen aan de koopzondagen en/of avondshopping zijn te herkennen aan hun raambanners.

Ook Shop & Hop - de service voor handenvrij winkelen - past perfect in het concept van aangenaam, ontspannen en comfortabel winkelen op zondag in de stad Gent.
En uiteraard kun je daarna tot rust komen in ons vertrouwde Hotel Astoria, om uiteindelijk te droppen na al dat shoppen! En heb je te veel gekocht, dan kun je altijd een tweede kamer bijboeken.

City Card Gent All-in: Beleef Gent ten volle!

Wil je de Artevelde-stad eens goed leren kennen? Zijn er verschillende musea in Gent die je voorkeur wegdragen, diverse monumenten die je met een bezoekje wilt vereren of zegt een tochtje op onze binnenwateren je wel iets? In dat geval is de All-in City Card voor jou de ideale oplossing!

44356_CityCard1.jpg

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart die je toegang geeft tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent. Je kunt ze ook gebruiken om een boottochtje met gids te maken én je kunt ermee verplaatsen via alle stadsbussen en –trams van De Lijn! Met tramlijn 1, de Museumlijn bij uitstek, doorkruis je de Gentse binnenstad en bereik je gemakkelijk de verschillende musea en bezienswaardigheden. In plaats van het openbaar vervoer te nemen kan je met de kaart een fiets huren voor één dag of meevaren met de “hop on hop off” watertram voor één dag (dit laatste enkel van 1 april tot 1 november, op zaterdag en zondag van 11.00>18.30).
Met de CityCard bekijk je de restauratie van het Lam Gods van dichtbij, zowel de triptiek zelf in de kathedraal als de panelen die worden gerestaureerd in het MSK, én de tentoonstelling in het Caermersklooster. Het STAM, MSK, S.M.A.K., MIAT en Caermersklooster zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hun begeleiders kunnen deze musea gratis bezoeken.

44357_CityCard2.jpg

De CityCard komt met een handig gebruikersgidsje, dat je vertelt waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Alle informatie handig bij elkaar.
Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je slechts 30 of 35 euro! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. In het laagseizoen (november – maart) bespaar je daarmee bijna € 15,00 , in het hoogseizoen (april-oktober) zelfs meer dan € 20,00. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen City Card nodig.

44358_CityCard3.jpg

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur tonen.
Meer informatie over de City Card en de deelnemende musea en monumenten vind je hier. De museum-tramlijn 1 brengt je ook tot vlakbij Hotel Astoria, de ideale locatie om te bekomen van al die stedenpracht. Je kunt de City Card (48 uur of 72 uur) trouwens ook bij ons aan de receptie kopen.

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2015

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

39164_CertificateofExcellence2015-AstoriaHotelGhent.jpg

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2015".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Hotel Astoria als uitvalbasis

Dankzij de centrale ligging van Hotel Astoria is het hotel een ideale uitvalbasis om Vlaanderen te ontdekken. Het station Gent-Sint-Pieters bevindt zich op 7 minuten wandelen en van daaruit vertrekken dagelijks 100den treinen, trams en bussen naar verschillende bestemmingen. Wie liever niet wandelt naar het station, kan vlak aan het hotel tram 4 nemen richting het station.

Blijf je graag in Gent, dan reis je het best met de tram of bus. Met een dagpas kan u één dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bestaat er ook een driedagenpas, vijfdagenpas en zevendagenpas. De dagpassen en 10-rittenkaarten zijn verkrijgbaar in het hotel.

39195_Gentalsuitvalsbasis.jpg

Met 6 treinen per uur ben je op ongeveer 30 minuten tijd in de middeleeuwse stad Brugge. Een heen- en weerticket kost €13 en is één dag geldig. Vanaf het station Brugge is het ongeveer 20 minuten wandelen langs het Koning Albert I park en het nieuwe concertgebouw naar het historisch hart van de stad. Ook hier is de dagpas van de Lijn geldig en kan je gemakkelijk het centrum bereiken met bus 1.

Iets verder ligt de stad Antwerpen. Drie maal per uur vertrekt een trein vanuit Gent-Sint-Pieters die je op een uur tijd naar Antwerpen-Centraal brengt. Een retourticket kost iets minder dan €19 en de trein stopt aan het begin van de grootste winkelstraten, de Keyserlei en de Meir, de diamantenwijk en de Zoo. Op 10 minuten stappen, ligt de Groenplaats met zijn tientallen bushaltes die je, met behulp van de dagpas uit Gent, naar elke uithoek van de stad brengen.

Tot slot kan de hoofdstad van België, tevens ook de hoofdstad van Europa, niet op het lijstje ontbreken. Bijna elke 10 minuten vertrekt een trein vanuit Gent naar Brussel, maar er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden: reis niet in de spitsuren voor 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, kies voor de trein die het minste stopt, die doet er slechts 36 minuten over. Het station Brussel Centraal ligt het dichtst bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zorgt ervoor dat je niet hoeft gebruik te maken van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot Vlaanderen is hier namelijk de MIVB verantwoordelijk voor de bussen, trams en metro’s in plaats van De Lijn, waardoor een dagpas uit Gent hier niet geldig is.

Gentse restaurants strijden tegen voedselverspilling

De stad Gent lanceerde deze week samen met Test-Aankoop “Restorestjes”, een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf nu kan je in de deelnemende restaurants vragen om het resterende eten in een restjesdoos te verpakken. Die restjesdoos is gemaakt van recycleerbare karton. Een veertigtal restaurants stapten mee in het proefproject waaronder een aantal heel dicht bij Astoria Hotel. Al het lekkers dat je niet op kreeg in het restaurant kan je vanaf nu later op de avond nog gezellig oppeuzelen op je hotelkamer.

Meer info vind je op : Restorestje

Gent, helemaal anders beleefd

Niet zo’n zin om onze stad te ontdekken met een traditionele wandelgids? Mag het iets origineler, ludieker, actiever, kind vriendelijker? Dan geven wij graag een aantal suggesties.
Wat dacht u van een kinderpoëzieroute? Aan de hand van een doeboekje kom je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit. Na deze spannende ontdekkingstocht kunnen de kinderen in de tuin of bar van hotel Astoria terecht voor een welverdiende chocomelk! Meer info vindt u op Kinderpoëzieroute Gent.

Met de fiets op zoek naar het gestolen paneel van het Lam Gods? U heeft goede fietsbenen, dan is een fietstocht van zo’n 50 km in het spoor van de speurders die sinds 1934 op zoek gingen naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters, vast iets voor u! Na al deze fysieke inspanning, kan u genieten van een comfortabele nachtrust in hotel Astoria waar u uw eigen fiets veilig kan stallen of waar u een fiets kan huren. Meer info vindt u op
Fietsroute Rechtvaardige Rechters.

U wil samen met vrienden of familie een rol spelen in een politieserie? En wilt u dan de boef zijn of liever de agent? Dan is het GPS spel The Target u op het lijf geschreven: achtervolging, actie, strategisch denken, teamwork, alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar intense uren vol spanning door te brengen in onze stad. En achteraf kan u volledig tot rust komen in hotel Astoria. Meer info vindt u op The Target Gent.

 

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!

In de voetsporen van één van onze gasten

Eind februari bezocht één van onze gasten onze mooie stad, de camera in aanslag. Dit leverde een paar heel fraaie plaatjes op die we graag met jullie delen.
Zin in een stevige ochtendwandeling voor het ontbijt? Of u wil snel nog even uw loopschoenen aantrekken? Of gewoon van het zonnetje genieten op een bankje? Dat kan allemaal in het mooie Citadelpark, op een steenworp van ons hotel.

34352_Indevoetsporenvanonzegasten1.jpg 34353_Indevoetsporenvanonzegasten2.jpg

Het Lam Gods is er even niet vanwege een grote restauratie, maar de Sint Baafs kathedraal blijft een mooie, rustige plek met tal van schatten. Kuier zeker es binnen!

34354_Indevoetsporenvanonzegasten3.jpg

Honger gekregen van al dat stappen, kijken en bewonderen? Zet dan je tanden in een heerlijke warme wafel!

34355_Indevoetsporenvanonzegasten4.jpg

Ook zin gekregen om op ontdekking te komen? Dan verwelkomen wij jullie graag bij ons en dan kan ook u genieten van ons heerlijk ontbijt met veel huisgemaakt lekkers! @ Hotel Astoria

34356_Indevoetsporenvanonzegasten5.jpg
  34357_Indevoetsporenvanonzegasten6.jpg

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Reserveren