Museum Dr. Guislain: Schaamte

39889_index.jpg

Schaamte, het is iets wat ons allen treft en op de meest uiteenlopende manieren. Het is een begrip dat moeilijk te situeren valt en toch zo alledaags is. Met een ongelooflijke moed tracht het museum van Dr. Guislain dit gevoel te benoemen en uit te beelden.
31.10.15 - 29.05.16

In de tentoonstelling worden verscheidene accenten gelegd en proberen de makers van de expositie de verschillende gedaantes van schaamte bloot te leggen. Zo komt zowel de persoonlijke als de maatschappelijke schaamte aan bod en bekijkt men wat de betekenis is van schaamte in andere tijden en culturen.

Uit ervaring weten we dat tentoonstellingen in het museum van Dr. Guislain nooit zomaar tentoonstellingen zijn. Een bezoek aan een expositie zal de bezoeker altijd uitdagen, tot nadenken stemmen en amuseren. Verschillende elementen die ook weer deze voorstelling geslaagd zijn. Met een ongelofelijke variatie van beeltenissen, documenten, getuigenissen en kunst slagen ze erin om één van de menselijkste gevoelens op een ongeziene wijze uit te beelden.

Het Museum van Dr. Guislain is alle dagen open van dinsdag tot zondag. Daarnaast kan een uitstap met het museum altijd gecombineerd worden met een uitstapje naar het wondermooie historische stadscentrum van Gent. Hierover kunnen onze medewerkers in het hotel heel wat leuke tips geven zodanig dat u geen uniek plekje van Gent zal missen. Dus wacht niet langer en laat je verbazen door de extravagante tentoonstelling in Museum Dr. Guislain waarna je volledig kan ontspannen in Hotel Astoria.

39883_MichaelBorremans,Gone,2003,olieoppaneel.Privécollectie.CourtesyZenoXGallery,Antwerpen_0.jpg

Voor meer informatie over de tentoonstelling in museum Dr. Guislain, klik hier.

Bike to the Future

Het design museum slaat weer toe met de ongelooflijke, actuele tentoonstelling Bike to the Future. In samenwerking met IMF foundation zetten zij in op talent en inventiviteit van ontwerpers. Ditmaal zichtbaar gemaakt doorheen verschillende ingenieuze prototypes van toekomstige fietsontwerpen. Vorm en technologie treden in het huwelijk en baren een designkind dat op twee wielen rijdt.
39995_Bike_to_the_future.jpg

De tentoonstelling bevat zowel hedendaagse modellen als futuristische prototypes en experimenten. Zo is er het plooifietsontwerp van Gianluca Sada, waarbij de fiets even compact lijkt als een paraplu wanneer het wordt opgevouwen. Naast fietsen worden ook controversiële fietsaccessoires een kans gegeven zoals magnetische fietslichten, airbaghelmen en navigatiesystemen.

39996_biketothefuture2.jpg

Deze tentoonstelling vormt een antwoord op de grote revival die de fiets als transportmiddel meemaakt. Deze fietsen bieden een antwoord op vervuiling, tekort aan leefruimte, gezondheidsproblemen en dankzij het design museum, ook op niet ingevulde vrije tijd. Combineer een bezoek aan deze tentoonstelling zeker met een bezoek aan ons hotel. In Hotel Astoria kan u fietsen huren en geheel in de sfeer van de tentoonstelling, een bezoek brengen aan het Design Museum.

Sporten is gezond: Stadsloop De Gentenaar en de Midzomernachtrun

41228_Sporten1.jpg

Lopen is nog nooit zo hip geweest als vandaag de dag. Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ trekken mensen in heel Vlaanderen hun loopschoenen aan. Grootse loopevenementen schieten als paddenstoelen uit de grond en ook in de stad Gent vinden jaarlijks fantastische sportieve manifestaties plaats die de mensen willen aanzetten tot het beoefenen van sport.
41229_sporten2.jpg

Stadsloop De Gentenaar begeleid je op zondag 22 mei langsheen de prachtige waterlopen doorheen het stadscentrum van Gent. Deze stadsloop biedt voor elk wat wils en deelnemers hebben de keuze uit een traject van 5 of 10km. Daarnaast hebben de organisatoren aan de kinderen gedacht die zich kunnen uitleven om 10u op de Chiquita Kids Run. Voor meer praktische informatie over stadsloop De Gentenaar, klik hier.

41230_sporten3.jpg

De Midzomernachtrun is de meest sfeervolle avondloop van de lage landen. Wanneer op 18 juni om 22u de nacht langzaam valt, starten duizenden lopers hun ontdekkingstocht door de historische binnenstad langs de prachtig verlichte gebouwen die trots getuigen van de eeuwenlange geschiedenis van Gent. De 10 km en 15 km lopers starten samen, verlaten elkaar en komen dan opnieuw samen op de klanken van de djembé, de fanfare, de sfeermuziek,… Kortom, véél muziek, spektakel, sfeer, licht & vuur verzekerd. Laat je onderdompelen in een sportieve beleving! Voor meer praktische informatie over de midzomernachtrun, klik hier.
Na deze zware inspanningen is het lichaam toe aan een gezonde portie rust. Wij, hotel Astoria, bieden daarom het perfecte alternatief voor een vermoeiende en bezwete autorit naar huis. Kom relaxen in één van onze stijlvolle en ontspannende hotelkamers en geniet van uw welverdiende rust.

TripAdvisor reward: Certificaat van uitmuntendheid 2015

Met trots kunnen we melden dat wij opnieuw dit jaar op TripAdvisor in de top 10 staan van alle Gentse hotels!

39164_CertificateofExcellence2015-AstoriaHotelGhent.jpg

Deze ochtend ontvingen wij ons "certificaat van uitmuntendheid 2015".
Hartelijk dank aan alle TripAdvisor gebruikers om een beoordeling na te laten!

Gentse restaurants strijden tegen voedselverspilling

De stad Gent lanceerde deze week samen met Test-Aankoop “Restorestjes”, een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf nu kan je in de deelnemende restaurants vragen om het resterende eten in een restjesdoos te verpakken. Die restjesdoos is gemaakt van recycleerbare karton. Een veertigtal restaurants stapten mee in het proefproject waaronder een aantal heel dicht bij Astoria Hotel. Al het lekkers dat je niet op kreeg in het restaurant kan je vanaf nu later op de avond nog gezellig oppeuzelen op je hotelkamer.

Meer info vind je op : Restorestje

Hotel Astoria als uitvalbasis

Dankzij de centrale ligging van Hotel Astoria is het hotel een ideale uitvalbasis om Vlaanderen te ontdekken. Het station Gent-Sint-Pieters bevindt zich op 7 minuten wandelen en van daaruit vertrekken dagelijks 100den treinen, trams en bussen naar verschillende bestemmingen. Wie liever niet wandelt naar het station, kan vlak aan het hotel tram 4 nemen richting het station.

Blijf je graag in Gent, dan reis je het best met de tram of bus. Met een dagpas kan u één dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Daarnaast bestaat er ook een driedagenpas, vijfdagenpas en zevendagenpas. De dagpassen en 10-rittenkaarten zijn verkrijgbaar in het hotel.

39195_Gentalsuitvalsbasis.jpg

Met 6 treinen per uur ben je op ongeveer 30 minuten tijd in de middeleeuwse stad Brugge. Een heen- en weerticket kost €13 en is één dag geldig. Vanaf het station Brugge is het ongeveer 20 minuten wandelen langs het Koning Albert I park en het nieuwe concertgebouw naar het historisch hart van de stad. Ook hier is de dagpas van de Lijn geldig en kan je gemakkelijk het centrum bereiken met bus 1.

Iets verder ligt de stad Antwerpen. Drie maal per uur vertrekt een trein vanuit Gent-Sint-Pieters die je op een uur tijd naar Antwerpen-Centraal brengt. Een retourticket kost iets minder dan €19 en de trein stopt aan het begin van de grootste winkelstraten, de Keyserlei en de Meir, de diamantenwijk en de Zoo. Op 10 minuten stappen, ligt de Groenplaats met zijn tientallen bushaltes die je, met behulp van de dagpas uit Gent, naar elke uithoek van de stad brengen.

Tot slot kan de hoofdstad van België, tevens ook de hoofdstad van Europa, niet op het lijstje ontbreken. Bijna elke 10 minuten vertrekt een trein vanuit Gent naar Brussel, maar er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden: reis niet in de spitsuren voor 9 uur ’s morgens en tussen 16 uur en 18 uur ’s avonds, kies voor de trein die het minste stopt, die doet er slechts 36 minuten over. Het station Brussel Centraal ligt het dichtst bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zorgt ervoor dat je niet hoeft gebruik te maken van het openbaar vervoer. In tegenstelling tot Vlaanderen is hier namelijk de MIVB verantwoordelijk voor de bussen, trams en metro’s in plaats van De Lijn, waardoor een dagpas uit Gent hier niet geldig is.

In de voetsporen van één van onze gasten

Eind februari bezocht één van onze gasten onze mooie stad, de camera in aanslag. Dit leverde een paar heel fraaie plaatjes op die we graag met jullie delen.
Zin in een stevige ochtendwandeling voor het ontbijt? Of u wil snel nog even uw loopschoenen aantrekken? Of gewoon van het zonnetje genieten op een bankje? Dat kan allemaal in het mooie Citadelpark, op een steenworp van ons hotel.

34352_Indevoetsporenvanonzegasten1.jpg 34353_Indevoetsporenvanonzegasten2.jpg

Het Lam Gods is er even niet vanwege een grote restauratie, maar de Sint Baafs kathedraal blijft een mooie, rustige plek met tal van schatten. Kuier zeker es binnen!

34354_Indevoetsporenvanonzegasten3.jpg

Honger gekregen van al dat stappen, kijken en bewonderen? Zet dan je tanden in een heerlijke warme wafel!

34355_Indevoetsporenvanonzegasten4.jpg

Ook zin gekregen om op ontdekking te komen? Dan verwelkomen wij jullie graag bij ons en dan kan ook u genieten van ons heerlijk ontbijt met veel huisgemaakt lekkers! @ Hotel Astoria

34356_Indevoetsporenvanonzegasten5.jpg
  34357_Indevoetsporenvanonzegasten6.jpg

Gent, helemaal anders beleefd

Niet zo’n zin om onze stad te ontdekken met een traditionele wandelgids? Mag het iets origineler, ludieker, actiever, kind vriendelijker? Dan geven wij graag een aantal suggesties.
Wat dacht u van een kinderpoëzieroute? Aan de hand van een doeboekje kom je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit. Na deze spannende ontdekkingstocht kunnen de kinderen in de tuin of bar van hotel Astoria terecht voor een welverdiende chocomelk! Meer info vindt u op Kinderpoëzieroute Gent.

Met de fiets op zoek naar het gestolen paneel van het Lam Gods? U heeft goede fietsbenen, dan is een fietstocht van zo’n 50 km in het spoor van de speurders die sinds 1934 op zoek gingen naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters, vast iets voor u! Na al deze fysieke inspanning, kan u genieten van een comfortabele nachtrust in hotel Astoria waar u uw eigen fiets veilig kan stallen of waar u een fiets kan huren. Meer info vindt u op
Fietsroute Rechtvaardige Rechters.

U wil samen met vrienden of familie een rol spelen in een politieserie? En wilt u dan de boef zijn of liever de agent? Dan is het GPS spel The Target u op het lijf geschreven: achtervolging, actie, strategisch denken, teamwork, alle ingrediënten zijn aanwezig om een paar intense uren vol spanning door te brengen in onze stad. En achteraf kan u volledig tot rust komen in hotel Astoria. Meer info vindt u op The Target Gent.

 

Op zoek naar een origineel cadeau?

Op zoek naar een leuk cadeau of een verwenarrangementje zonder reden?
Slapen en Wellness vanaf €103 per persoon (prijzen enkel geldig mits kamerbezetting van 2 personen)

Boek hier!

Bekende Gentse acteurs nemen toeristen beet

De toeristische dienst van de stad Gent heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd om Gent te promoten als uitgelezen plek voor een citytrip.
In acht korte eigenwijze filmpjes halen bekende acteurs waaronder Wim Opbrouck en Pascale Platel grappen uit met nietsvermoedende groepen toeristen die Gent bezoeken. Hieronder enkele voorbeelden !

Reserveren